Ron komt met deze prachtige vondst aandragen: een schilderij van de Amerikaanse schilder George Hitchcock. Het schilderij bevindt zich onder de titel “Tulip Fields near Leiden” in het (schitterende) Brimingham Museum of Art in Birmingham/Alabama (‘Birmingham, Birmingham, the greatest city in Alabam’ zong Randy Newman al). Op de site cultuurarchief.nl schrijft Ruud van Capelleveen over Hitchcock het volgende:

De Amerikaanse kunstenaar George Hitchcock (1850-1913) studeerde aan de Académie Julian in Parijs en vanaf 1880 bij Hendrik Willem Mesdag in Den Haag. Hij vestigde zich in 1883 met zijn vrouw in Egmond aan den Hoef in Noord-Holland, waar hij de belangrijkste man werd van de Egmondse School.

George Hitchcock maakte snel naam. In 1884 kreeg hij een gouden medaille op de Parijse Salon en werd hij in Egmond aan den Hoef bezocht door keizerin Sisi van Oostenrijk. Zij zou een schilderij van hem hebben gekocht. In 1890 stichtte hij een zomerschool in Egmond. Deze schildersklas was vanaf 1893 gevestigd op het landgoed Schuijlenburg. Hitchcock werkte tot 1905 in Nederland. Hij vestigde zich toen met zijn tweede echtgenote, Cecil Jay, in Parijs, maar hij bleef naar Nederland terugkomen. George Hitchcock overleed op 2 augustus 1913 in Marken.