Kees Verweij schrijft al jaren een prachtige rubriek vol in De Noordwijker onder de titel ‘Van Dam tot Wurft’. Ik lees ze altijd met veel nieuwsgierigheid en genoegen en stuit vaak op zaken waar ik geen weet van had. Eén van de aardigste stukje van de laatste tijd is bovenstaand artikeltje over de versterking van de walkant van het Schie met een prachtige foto erbij op de koop toe. Een kleine vermelding prikkelt: Verweij verwijst naar Jacob Hooy in Amsterdam, die via de bootdienst vanaf het Schie naar Amsterdam Noordwijkse kruiden insloeg en in Amsterdam verkocht. Die Jacob Hooy werd ook genoemd in een heel ander verband: op de achterkant van een postkaart vanuit Noordwijk. Klik hier. De winkel van Jacob Hooy bestat nog steeds. Dat hij Noordwijkse kruiden insloeg en verkocht was niet zo heel vreemd: zoon Hendrik Hooy trouwde met Alida Duindam, dochter van een belangrijke Noordwijkse kruidenkweker….. Azzie daarover meer wilt weten: klik dan hier.