Voor het eerst sinds het seizoen 2019/2020 werd de Tweede Divisie volledig uitgespeeld. Met Noordwijk op een zeer verdienstelijke plek: 7e met 54 punten uit 34 wedstrijden. Doelsaldo: 53 voor en 46 tegen. Kwa sterkte de 45e club van Nederland (net niet genoeg voor een Europees ticket 🙂 ).

Dat was vorig jaar wel anders. Toen werd de competitie al in oktober stilgezet. Noordwijk stond toen op de op één na laatste plaats met een armzalige 3 punten uit 5 wedstrijden en een doelgemiddelde van 7 voor en 10 tegen.  

Het jaar dáárvoor kwam de competitie ook al niet tot een regulier einde. Toen strandde Noordwijk na 24 wedstrijden op de 10e plaats met 32 punten en een (nog net positief) doelsaldo van 47 om 44. Overigens een doelsaldo dat niet heel veel verschilt van dat van het afgelopen seizoen., terwijl er toen 10 wedstrijden minder gespeeld werden. Relatief gesproken werd er het afgelopen seizoen dus minder gescoord en meer tegengehouden.

Dit seizoen werden tegen Katwijk en Quick Boys 6 punten binnengehaald, maar ook 6 verloren. Volgend jaar wordt de Katwijkse tegenstand nog groter: dan komt ook Rijnvogels er bij.

NOTA BENE Ik heb mij schromelijk vergipst: niet Rijnvogels komt erbij in de Tweede Divisie (die gaan naar de Derde Divisie), maar FC Lisse (datzelfde Lisse waarover we kort geleden nog schreven).