De kop boven het artikel “Noordwijk helpt tegen alles” is schromelijk overdreven en eigenlijk van de zotte, maar dat komen we bij De Telegraaf wel vaker tegen. Het verhaal gaat over de kwalificatie die Noordwijk gekregen heeft van een mij verder onbekende organisatie als zijnde “een heilzame badplaats.” Nou ja, ‘gekregen’: als je het verhaal goed leest blijkt dat er fiks voor betaald is. En dat aanpalende badplaatsen als Katwijk en Zandvoort de prijs alleen maar zijn misgelopen, omdat ze zich niet voor de wedstrijd hadden opgegeven. Tsja.

Het blijkt allemaal alleen maar reclamemakerij en biedt sommigen een sprankje hoop op de wedergeboorte van Noordwijk als het kuuroord dat het ooit was. Niks mis mee, maar die hele heilzame werking moet je dus blijkbaar met alle korrels zout van de hele zee nemen. Het helpt niet tegen alles.