76756829_2729148490484386_1074280112251207680_o.jpg

Peeperkorn was een wat je noemt ‘fijne banketbakker.’ Heerlijke koek en chocolade en gebak. De winkel bevond zich op de ronde kop van Lindenhofstraat en Van Limburg Stirumstraat. Ik zie de winkel zo weer voor mij, Peeperkorn zelf kwam af en toe in de winkel kijken, altijd in smetteloos wit gekleed. Zijn vrouw runde die winkel en vergat nooit om mij vol liefde een koekje aan te reiken als ik weer eens boodschappen deed voor mijn grootmoeder om de hoek.

Ik was helemaal vergeten dat Peeperkorn ook een ‘automatiek’ had aan de kant van de Lindenhofstraat. Nu ik deze advertentie zie, komt dat beeld ook weer boven. Alleen die naam ‘automatiek Peep’ staat me niet meer zo bij. Wij spraken altijd voluit over ‘Peeperkorn.’

Vraag: was H.J.M. Peeperkorn famielje van ‘H.H.M. Peeperkorn‘, die een horeca-nering dreef in de Hoofdstraat op Zee? Antwoord: ik denk het wel. Als ik te rade ga bij Hans Montanus, dan concludeer ik dat HHM (Hubertus) de vader was van HJM (Hendrikus).  (advertentie met dank aan Ron).