CAT31307663_0003

Ik weet niet waar in Noordwijk de firma Hogewoning & Sons zijn burelen en teelgronden had. Maar blijkens deze Amerikaanse catalogus moeten die er wel geweest zijn. Men had ook nog een dependance op Broadway in New York en in Valleystream, een gat kort ten oosten van de luchthaven JFK.

Ik kom over deze Hogewoningen maar weinig te weten, afgezien dat er vertakkingen waren naar katwijk en Rijsnburg. En….. dat er ook een Abraham (‘Bram’)  Hogewoning is geweest die naar de Verenigde Staten emigreerde, meer in het bijzonder naar New York. En dat hij daar ‘The Tulip King‘ werd genoemd. Wie weet meer over de Hogewoningen in het algemeen en over Bram in het bijzonder?

NB ik krijg onderstaand bericht toegezonden: men creëerde niet vanuit Noordwijk een bijkantoor in New York, maar vanuit New York een bijkantoor in Noordwijk:

A56D2DE4-CDBE-4549-8266-AA845693C53F