Onderwijsuitgeverij J. B. Wolters in Groningen produceerde een groot aantal schoolplaten, waarvan wij er op school vroeger ook een aantal voorgetoverd kregen. Een eerste serie werd gemaakt door P.R. Bos onder de welluidende titel “Nederland in Woord en Beeld” en met als ondertitel: “Schoolplaten voor het aardrijkskundig onderwijs, volgens aquarellen naar de natuur geteekend door B. Bueninck.” Eén van die schoolplaten behelsde ‘Bloembollenteelt bij Noordwijk aan Zee.’

In het tijdschrift “De School met den Bijbel” werd er reclame voor gemaakt, zoals hier in de uitgave van 11 maart 1915. De platen kwamen overigens niet alleen in scholen-met-de-bijbel te hangen. Ook in scholen-zonder-de-bijbel verschenen ze aan de muren: protestant, katholiek of algemeen: het aardrijkskundig onderwijs was confessie-neutraal.