crrrrr

De Crossley-bussen waarmee de NZH in de Jaren Vijftig door Noordwijk ‘crosste’, hadden in mijn beleving altijd een uitermate stoer front. De chauffeur zat hoog boven het linker-voorwiel, van het passagiersgedeelte afgescheiden door een bede ruit. Ze kwamen door Noordwijk Binnen langs de Weteringkade, IJmuiderstraat, St. Jeroensweg, Wilhelminastraat en gingen dan linksaf via de Heilige Geestweg richting Gooweg naar Haarlem. En vice versa naar Den Haag. Wij stapten altijd op en uit in de IJmuiderstraat en het was iedere keer weer en beleving zo’n rit.

Bovenstaande foto is een uitsnede uit onderstaande foto. Die onderstaande foto verraadt dat dit exemplaar geparkeerd stond bij het eindpunt van de tram op het Picképlein: op de achtergrond zijn nog enkele details van Pension Verloop te zien.

crrr99