kooijmans

Rein komt op JBEEN met deze oude nota. Alleen de naam van de firma al: “NV  Noordwijks Beurtveer- en  Expeditiebedrijf, voorheen Kooijmans en Zonen.” Auto- en motorbootdiensten, maar vanuit mijn tijd herinner ik me alleen nog de firma Kooijmans als expeditiebedrijf, of misschien als bodedienst. Blijkbaar was de naam ‘Kooijmans’ toch weer terug getoverd in het handelsverkeer. Van motorboten weet ik niet, alleen dat ze daar in de Jaren Vijftig een prachtige blauwe Austin FV-vrachtwagen hadden rijden. De grote loods achter het woonhuis aan de Wilhelminastraat was opslag en garage tegelijk. Later ook voor particuliere autobezitters, die hun Opel Kadett niet wilden blootstellen aan de elementen. De loods werd ook wel eens gebruikt voor de zgn. HUKASCH, de jaarlijkse huisbroeiwedstrijden, waar je je huisgebroeide hyacinten, amaryllissen en tulpen tentoon kon stellen. En ze hadden daar bij Kooijmans een FINA-benzinepomp in de voortuin staan. Ook dat nog.

kooijmans4