plug1

De bovenste foto lijkt me genomen te zijn op de hoek van de Boerenburgerweg en de IJmuiderstraat. Beide bodediensten van  Plug en Gordijn bedienden in ieder geval hetzelfde traject: Noordwijk-Rotterdam en vice versa.  Ik denk niet dat beide foto’s in dezelfde tijd genomen zijn. Maar als dat wel het geval zou zijn geweest had je je kunnen voorstellen hoe Plug en Gordijn dagelijks bezig waren met een nek-aan-nek-race: wie was het eerst in Rotterdam en wie was het eerst weer terug in Noordwijk?  Een echte straatrace. Ik weet alleen niet of beide brikken zo’n race wel hadden aangekund. Boven de 70 km per uur zouden beide automobielen onderweg van alles verliezen, chassis, motor en wielen incluis.  Plug zou in ieder geval alle pakketten op het dak van de vrachtwagen kwijt geraakt zijn (Gordijn was ze al kwijt 😉 )

Duijndam deed aan die hele race niet mee. Die ging naar Utrecht en dat was een end de andere kant op.

duin