hansenlindavink

Een paar weken geleden memoreerde ik alarmerende berichten in de lokale en regionale pers over de watertoren. Er was nog steeds onmin tussen een potentiële nieuwe eigenaar (die mooie plannen had voor een totale opknapbeurt én voor een nieuwe bestemming) en ‘omwonenden’ die dat allemaal niet zagen zitten, of bang waren voor overlast, of bang waren voor daling van de huizenprijs, of wat dan ook.

Er hadden volgens mij helemaal geen ‘omwonenden’ op die plek mogen bestaan: er blijken huizen zo ongeveer tegen de toren te zijn áángebouwd!!). Intussen staat het ding langzaam te verpieteren en weg te rotten op het duin. Op bijgaande prachtige foto (van Hans en Linda Vink) is het sluipende verval al goed zichtbaar.

Als potentiële-eigenaren-met-aardige-plannen geen kans maken,  de gemeente als eigenaar blijft talmen,  de Rijksdienst Cultureel Erfgoed niet ingrijpt en  de ‘omwonenden’ zich blijven roeren, stort de toren vanzelf in.

Wie maakt zich ook maar een beetje te sappel over de teloorgang van dit erfgoed?

Nota Bene: vroeger waren er nauwelijks ‘omwonenden’: vergelijk de situatie in 1923 met die van nu. Wie heeft er toestemming gegeven voor de bouw van zoveel panden zo dicht bij de watertoren? Afbreken die panden, zou ik denken.