y2

Toen de boel hier in ontwikkeling kwam, heette het allemaal nog geen Prins Hendrikweg, omdat die prins eind 19e  eeuw nog in geen velden of wegen te bekennen was. Later moet hij vaak in Noordwijk zijn geweest, soms in kennelijke staat. Volgens mijn opa altijd in kennelijke staat. Doet er niet toe. De weg was wat mij betreft altijd één van de mooiste van Noordwijk: mooie villa’s, amechtig kreupelhout en een prachtige blik op Noordwijk-Binnen. De villa’s Goudklompje en Sans Souci worden aan het oog onttrokken door de Villa Stirum, maar verder staat het hele rijtje erop, inclusief de villa’s Liesbeth en Nova.

En er staat een gebouwtje op (in aanbouw?) dat in mijn tijd doorging als een soort kleuterschooltje, ook al zag ik er nooit kinderen eigenlijk. Tegenwoordig is het een woonhuis, maar het stond er blijkens bovenste foto dus al vroeg (en bij gebrek aan amechtig kreupelhout ook nogal geprononceerd!). War was dat voor een villa?