x1

Ik heb ‘m nog zien voetballen, in mijn jeugd. Piet van der Lippe, speler van de v.v. Noordwijk in de Jaren Zestig. Stevige voetballer met stijl. Speelde in het Nederlands Amateurelftal en ging later als (semi-) prof naar LaGantoise in België. Daar – in België – istie volgens mij altijd blijven hangen.

Wat ik niet wist, was dat hij voordat hij naar Noordwijk (terug-) kwam bij UVS speelde in Leiden. Uit Vriendschap Samen. En dáárvoor nog bij RCH: Racing Club Heemstede. Wat ik ook niet wist – maar toen was dat minder relevant dan nu – was dattie daar bij RCH samen speelde met Bram Peper, de latere socioloog, burgemeester van Rotterdam en minister van Binnenlandse Zaken. Dit is een elftalfoto uit het seizoen 1960/1961. Daar staat ook nog ene Jan Honout op.

Ik heb nog met ene Jan Honout gewerkt en die lijkt wel een beetje op de Honout op deze foto. Het zal toch niet? Dat Jan…. Hij heeft er nooit iets over gezegd.

En wat Piet nog betreft: volgens een mij onbekende voetbaldatabase is Piet nu 73 jaar en speelde hij in totaal 2 UEFA-Cupwedstrijden met LaGantoise. Left midfielder. Klik hier.