Het is het land van De Graaff Bros en S.A. van Konijnenburg aan de Schiestraat en in mijn herinnering stonden er vrijwel altijd hyacinten en geen narcissen. Mijn grootvader heeft hier als erkend ziekzoeker vele sporen achtergelaten, maar die zijn inmiddels wel uitgewist. Dit land is geen teelland meer, ten prooi gevallen als het is aan de zucht naar uitbreiding en bebouwing. Er zijn straatjes aangelegd met rare namen (“Hagen”), waar in de voor- en achtertuintjes bij de doorzonwoninkjes misschien nog wel anderhalve hyacint of narcis zal opbloeien, maar van ‘cultuurland’ kan je niet meer spreken.
 
Het duurt niet lang meer of er zal helemaal geen ‘cultuurland’ in Noordwijk over zijn. En ook de prachtige bedrijven met grote en sjieke namen beklijven niet in dit dorp. Tenminste dat hadden ze misschien nog kunnen bedenken bij de aanleg van dat vinexwijkje: dat er straten hadden moeten komen als “Laan van Konijnenburg” en plekken als “Het De Graaf Brosplantsoen”. Ter ere van en ter herinnering.