fotoEerder schreef ik al over het Noordwijkse autobusbedrijf De Duinlander, gestart door D.Bolhuis voor de oorlog en tijdens die oorlog overgenomen door wat later de NZH zou gaan heten. Deze foto kom je dan later nog eens tegen en hij is te mooi om niet op te nemen. De autobusdienst van Noordwijk aan Zee naar Den Haag via Katwijk aan Zee. Hier staat hij bij de Standplaats Autobusdienst, maar welke standplaats? 

Aan de duinige achtergrond te zien kan het Noordwijk zijn, maar evengoed ook Katwijk. Ik gok op Noordwijk, daar ergens bij het Pickeplein, waar de Blauwe Tram uit Leiden zijn eindpunt had en de bus van Bolhuis waarschijnlijk ook. De bus zelf zal wel niet bewaard gebleven zijn, maar het is een waar museumstuk. De foto maakt veel, maar niet alles goed. De bus heeft zijn eindpunt bereikt, vooral dat is op de foto te zien.