fotoWoonde en werkte vanaf 1896 te Noordwijk. Leerling van de Academie voor Beeldende Kunsten te Düsseldorf en Weimar. Ontving lessen van J.H. Wijsmuller. Was voornamelijk landschapschilder. Schilderde strand- en duingezichten en landschappen met boerderijen, overwegend in de omgeving van Noordwijk.Veel van zijn ‘Noordwijkse’ beelden zijn inmiddels door de tand des tijds en de dorpse en toeristische ontwikkelingen achterhaald en weggevaagd. Dit poortje bestaat niet meer en ik kon het ook op oude foto’s niet meer terugvinden. Berkemeier stierf zelf al in 1931, is ook niet meer, kan ook van hem geen oude foto meer terugvinden. Behalve een vage foto op een boekomslag op de niet-kopieerbare site van het Genootschap Oud-Noordwijk. En behalve zijn adres: Villa Katenblank aan de Huis ter Duinstraat. En behalve zijn telefoonnummer:  89. Hij neemt niet meer op.