Piet van der Lippe kwam uit een familie van bijnamen. Hij zelf werd “De Brink” genoemd; naar verluidt was die naam afkomstig uit het verhaal ‘Brinkie’ dat Juffrouw Van ’t Noordende op de zondagschool vertelde. Piet was een broer van bootsman Jo van der Lippe (“De Grote”), van droogbloemenhandelaar Arie van der Lippe (“De Flip”) en van tennisleraar Jan van der Lippe (“De Noortuk”). Tja, je bent pas een echte Noortukker azzie een bijnaam hebt.

Piet herinner ik me als de onverzettelijke middenvelder van de vv Noordwijk. Hij ging op enig moment naar RCH in Heemstede en kwam via UVS in Leiden nog even terug in Noordwijk. Vandaar vertrok hij in 1966 naar La Gantoise (het latere AA Gent) in België, waar hij een profbestaan inging. Daarna voetbalde hij nog enige tijd bij het Belgische Wetteren, waar hij ook nog trainer werd.

Bovenstaand krantenartikel dateert uit de tijd van La Gantoise. Hij meldt daarin dat hij binnen afzienbare tijd wel naar Nederland terug zou komen en bij voorkeur trainer zou willen worden van de vv Noordwijk. Daar is het jammer genoeg nooit meer van gekomen. Piet zou altijd in België blijven wonen, waar hij begin 2022 gestorven is. Mooie man, die ‘Brink’. Op onderstaande foto poseert hij nog in dat schitterende Noordwijk-shirt samen met o.a. zijn maten Kees – “De Kikker” – Marijt, Dick – “De Rous”- Heemskerk, Jaap – “De Nijd” – van der Niet, Jan – “De Sik”- Haasnoot, Jan – “De Tulp”- van Duin, Jaap – “De Vlieg” – van der Meulen, Gerard – “De Grad” – Passchier en Arend – “De Ster” – van der Wiel.

Over bijnamen gesproken.