Bij de pomp aan de Voorstraat stond een gebouwtje, dat op de een of andere manier te maken had met de exploitatie van de stoomtram. Er stonden verschillende opschriften op zoals een reclame voor de ‘Nationale-Levensverzekering-Bank’, een voorloper (samen met ‘De Nederlanden van 1845’) van verzekeringsmaatschappij ‘Nationale Nederlanden.’

En een ander bord van de ‘Noordwijksche Stoomtram’ dat vermeldde dat ‘tot het in- en uitlaten van reizigers de tramtreinen zullen stoppen aan de Doezastraat en halte’.

De reclame voor de Nationale-Levensverzekering-Bank en de boodschap van de Noordwijksche Stoomtram zijn verloren gegaan. De twee andere reclameborden – van de ‘Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek’ en de ‘Ned. Oliefabriek’ uit Delft, alsmede van ‘Trio Sigaren’ uit Culemborg hebben de tand des tijds evenmin overleefd, maar die zijn nog wel traceerbaar in tweedehands-uitdragerijen op internet.