Op Marktplaats wordt een theelepeltje aangeboden voor 4 euro 25 van ‘Bollie’s Park’ in Noordwijk. ‘Bollie’s Park?’ Ik moet iets hebben gemist, Maar op de site van Erfgoed Leiden wordt het geheim onthuld. Bollie’s Park was een showtuin met een kwart miljoen bollen van 500 verschillende soorten. Op het buitenterrein van het Bollenbad aan de Nieuwe Zeeweg. Een initiatief van de firma Groeneveld en Lindhout. Men mikte op 20 tot 50.000 bezoekers per jaar. Eind november gingen de bollen de grond in. En toen.

Toen bleek de winter een tikkeltje te lang aan te houden en tegen de tijd dat de hele bliksemse boel in bloei stond waren de bloembollentoeristen al lang en breed verdwenen. En de bloembollen moesten gerooid en de grond aangeharkt, omdat de buitenzwembaden ook weer open moesten. Aan entreegelden kwam te weinig binnen en van een doorstart in later jaren is het niet meer gekomen.

Alleen dat lepeltje resteert. Er heeft bij mijn geen strafvervolging plaatsgevonden jegens degene die die hersensmeltend tuttige naam ‘”Bollie’s Park” – verzonnen had.