Ik krijg van Anneke – onder hartelijke dankzegging – bijgaande foto van “De Spits”, dat markante villaatje dat jarenlang fier naast de vuurtoren stond. De dames op de foto zijn, in witte bloes, de moeder van Anneke, Annie Appeldoorn. De dame ernaast is vermoedelijk de echtgenote van dokter Ten Kate uit Utrecht. Ten Kate had een huisartsenpraktijk in Utrecht en huurde (of bezat?) de Spits. Naast de grote vakantie ging zijn gezin er ook vaak in de weekends naar toe, alles onder het motto dat de buitenlucht (en dan vooral de zeelucht) belangrijk was voor een goed gezond.

Annie Appeldoorn was dienstmeisje bij de familie Ten Kate en ging op de trips naar Noordwijk mee om op de kinderen te passen en te koken. Ze zat met de kinderen urenlang op het strand en vergat bij zoveel genietingen soms de tijd, vertelde ze later.