Er komt mij een verhaal ter ore als zou de groep Them ( van de evergreen ‘Gloria’) ergens in de Jaren Zestig zijn opgetreden in Bar Miramar onder het Palace Hotel in Noordwijk. Ik had er nog nooit eerder over gehoord.

Eerste naspeuringen brengen mij via de Wikipedia tot de conclusie dat Them helemaal nooit in Nederland heeft gespeeld. Pas toen frontman Van Morrison in 1967 de band had verlaten, ontstond er vraag naar optredens in Nederland. Morrison arriveerde in zijn eentje en liet zich begeleiden door the Blizzards (zonder Cuby). De tournee was georganiseerd door ene Wim Zomer, die wel zo slim was het geheel aan te kondigen als “Them”. Misschien daardoor is de indruk blijven hangen dat Them toch in Nederland (en in Noordwijk?) is opgetreden. Maar het moet dus zijn gegaan om ‘Van & The Blizzards’.

Overigens was de eerste tournee (of er een tweede was weet ik niet) in 1967 een zootje, waarbij Noordwijk niet eens werd aangedaan. Wassenaar was de dichtstbijzijnde plek waar ‘Van The Man’ optrad (voor een tv-opname op Duinrell).

Vraag is of iemand meer weet over een optreden van Them, c.q. Van Morrison in Noordwijk, c.q. in Bar Miramar?