In de aanloop naar het WK Voetbal wordt de ene na de andere oefeninterland gespeeld, in sommige gevallen (Nations League) gaat het ook nog een beetje om de knikkers. Eind vorige week ging het zo over interlands van Mexico, Peru, Portugal, Spanje, Zwitserland en Israël.

Maar de NOS besteedde met een goed oog voor actualiteit en sportief belang ook maar even aandacht aan twee clubs uit Groot-Noordwijk: SJC en VVSB, Jeroen en Bavo. ‘Men’ wordt genoemd, maar de nieuwswaarde is relatief: SJC naderde op zaterdag inderdaad koploper HBS, maar een dag later was HBS al weer koploper-af en moet SJC HBS náást zich en RKAVV bóven zich dulden.

Niettemin een redelijk succesvol weekeinde voor voetballend Groot-Noordwijk: SJC (Vierde Divisie) en VVSB (Derde Divisie) winnen, evenals de vv Noordwijk dat in de Tweede Divisie Jong Volendam de bietenbrug op stuurde. Alleen Van Nispen detoneerde een beetje in de Derde Klasse A (West II zaterdag): 1-2, thuis tegen Stompwijk.