De Mercedes Benz  ‘Spezial Stromlinienwagen’ was misschien wel de mooiste auto, ooit gebouwd. Ik schreef er al eerder een blogje over. De basis ervan was de Mercedes 500K met een  8 cilinder motor. Hij dook ook op in Noordwijk in 1947 bij gelegenheid van het K.N.A.C. Concours/ Sterrit Noordwijk. Hij was vóór de oorlog in het bezit van een rijke rechtenstudent uit Nederlands Indië, Tan Tjoan Keng. Die woonde toen nog in Oegstgeest en reisde van daaruit met deze auto naar Spanje,  Noord Afrika, Turkije en Oost-Europa. Hij verkaste kort naar Indië  met medeneming van de auto, maar was na de oorlog weer terug, óók  met de auto. Die was dus nog te zien in 1947 op de boulevard van Noordwijk, de voorzitter van het KNAC-concours, burgemeester Van Berkel himself, stak er nog even zijn neus in. Maar daarna is iedereen het spoor van dit schitterend automobiel bijster. Waar istie? Istie er nog überhaupt?

Enkele liefhebbers zijn naarstig op zoek naar de auto. Volg deze link.