De ietwat curieuze en ook sombere kaart werd uitgegeven door de onvermijdelijke Adriaan Dorsman, maar verstuurd door ene Carolina van Hensbergen uit Noordwijk aan ene ‘mejuffer’ Verhoeff die in het “Hôpital Wallon” lag (of er werkte) aan het Rapenburg in Leiden. Het was toentertijd een ziekenhuis, dat gesticht was door de Waalse gemeente in Leiden en liep door tot aan de Papengracht. In mijn tijd was het een Minerva-studentenhuis en dat zal het nog steeds wel wezen.

Deze mejuffer Verhoeff zou Cornelia Geertruida Francina Verhoeff geweest kunnen zijn, dochter van een dominee uit Eemnes. Ze trouwde later – ‘mejuffer’ af – met de Noordwijkse bloembollenhandelaar Herman Levie Rijnveld, die ze mogelijk had leren kennen via Carolina (of andersom).

Het antwoord op de vraag wie Carolina van Hensbergen was ontleen ik aan de onovertroffen site van Hans Montanus: