De Leidsche Courant had in de Jaren Vijftig een aparte kinderrubriek, waarin soms verhalen van kinderen zelf werden opgenomen, dan wel waarnaar ze een brief konden schrijven, die dan door ene Tante Jo en en ene Oom Toon beantwoord werd. Margriet de Moor, die we tegenwoordig kennen als één van de grote schrijfsters in de Nederlandse letteren, vond daar in die rubriek als Maria Neefjes haar eerste platform als 12/13-jarige. Hierboven een kerstverhaal, maar ze schreef ook brieven of stuurde teksten in, waarop Tante Jo en Oom Toon dan reageerden. Soms met een jammerlijke boodschap, jammerlijk ook voor de Nederlandse literaire geschiedenis, waarvoor twee bijzondere gedichten verloren gingen:

Een andere reactie getuigde van minder slordigheid en vooral van veel voorspellend vermogen (ging waarschijnlijk om de publicatie van het eerdergenoemde kerstverhaal):