In Museum Noordwijk stuit ik bij toeval op bovenstaande foto van moeder, grootmoeder en grootvader, die aldus gedriejen een museale status hebben verkregen en daarmee voor de eeuwigheid verheven zijn tot cultureel erfgoed. Terecht.

NOTA BENE Ik had eerder al een soortgelijke foto te pakken: wéér mijn moeder en grootouders,  nu uitgebreid met mijn tante Koos en Ome Willem – Kleine of Zwarte Wulsie – Rietmeijer en hun hond (hun kinderen waren schijnbaar nog niet geboren). Mijn opoe en tante Koos waren zusjes van elkaar, uit het gezin van Frans – De Putter – Steenvoorden en zijn vrouw Anna. Anna prijkt ook op deze foto (zij stierf in 1927). Frans zelve stierf pas in 1935, dus die had ook nog wel op de foto gekund, maar ja. Ik veronderstel dat de fotograaf – Braakman? – voor de gelegenheid was besteld en dattie ook van andere familieleden foto’s nam. Die foto’s komen we misschien ook nog wel eens op het spoor.