Otto Verhagen (1885 – 1951) was een Nederlands kunstschilder, tekenaar en belastingambtenaar. Verhagen was lid van de patriciaatsfamilie Verhagen en een zoon van belastingambtenaar Otto Verhagen (1857-1929) en Johanna Philippina Reepmaker van Belle (1855-1929), lid van de patriciaatsfamilie Reepmaker. Hij was de vader van beeldend kunstenaar Otto Verhagen (1919-2003). Verhagen was ontvanger registratie en domeinen en van 1916 tot 1918 belastinginspecteur. Bekender werd hij door zijn beeldende kunst. Hij schilderde in de trant van de symbolisten, en wordt wel beschouwd als een navolger van Aubrey Beardsley.

Verhagen woonde met zijn familie enige tijd in Noordwijk, al weet ik niet waar precies. Hij maakte daar verschillende schetsen, waarvan er enkele hierboven zijn weergegeven. Het schetsboek wordt bewaard in het Rijksmuseum in Amsterdam. Verder schilderde hij ook, zoals de zandafgravingen ten zuiden van Noordwijk:

In 1936 verkaste de hele familie van Noordwijk naar het Statenkwartier in Den Haag. Ten afscheid en bij wijze van adreswijziging maakte Otto onderstaande houtsnede: