De kaart is gedateerd op 20 augustus 1924 en de afzender heeft vrijwel geen ruimte onbenut gelaten om zijn of haar boodschap in onleesbaar Duits over te brengen. Ook de voorkant werd niet gespaard, wat jammer is. Want dat beeld ben ik nog niet eerder tegengekomen. Had zo mooi kunnen zijn.

De kaart werd overigens uitgegeven door ene J. C. Caspers. Ik neem aan dat het bij deze Caspers ging om Johannes Cornelis, die een sigarenhandel dreef in Noordwijk Binnen (maar waar?). Deze Johannes Cornelis behoorde tot het geslacht der ‘Drogemanussen’ (kruidenboeren) en was een oom van de mij wel bekende Herman Caspers, die een radio- en tv-winkel dreef in de Van Limburg Stirumstraat. Hij behoorde ook wel tot het geslacht der ‘Drogemanussen’, maar stond in Noordwijk meer bekend als ‘Herman Pick Up’ en ook wel als ‘Frequentie Modulatie’. Toevallig verscheen op “Je bent een keune Noortukker” een prachtige foto van hem:

NOTA BENE: Theo heeft ontdekt dat J.C. Caspers’ sigarenmagazijn – Importa geheten – gelegen was in Noordwijk aan Zee, meer in het bijzonder op het adres Hoofdstraat 43a. Een ‘Binnense’ middenstander die naar Zee getrokken was (er waren er wel meer, drogisterij Duyster bijvoorbeeld en bakker Van der Werf).

Of misschien was zijn tabaksnering op Zee alleen een filiaal van een winkel die hij in Binnen dreef (er waren er wel meer, drogisterij Duyster bijvoorbeeld en bakker Van der Werf).