Een formatie van zes North American B-25C/D Mitchell vliegtuigen van vliegtuigsquadron 320 (VSQ 320) van de Marine Luchtvaartdienst (vliegveld Valkenburg). De formatie vliegt hier bijna boven Noordwijk aan Zee. Links onder aan de Wilhelmina Boulevard het Hotel Palace. De foto is gedateerd op 25 februari 1953, maar daar zet ik een vraagteken bij. Kort daarvoor, op 1 februari 1953, had de grote stormramp plaatsgevonden, waarbij ook delen van de Noordboulevard werden weggeslagen. Op de foto lijkt het dat er niets meer aan de hand was en dat gemeentewerken met behulp van een roedel stratenmakers de schade allang had hersteld. Lijkt me sterk.

Één van deze (prachtige) vliegtuigen kwam later op de vliegbasis Valkenburg om onduidelijke redenen in de kabels te hangen, zo te zien met een verloren geraakt landingsgestel.

Er is nog een mooiere foto van dit vliegtuig, ook zonder landingsgestel, maar tenminste vliegend:

En een tekening: