
Kunstenares Ilse van der Sman heeft bij gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Genootschap Oud Noordwijk een schitterend aquarel gemaakt van een Noordwijk dat er niet meer is. Beetje melancholie. De aquarel is als langdurig bruikleen opgenomen in de collectie van Museum Noordwijk en siert ook de nieuwe ledenwerffolder van het Genootschap Oud Noordwijk. Ze krijgt ook een prominente plek op de middenpagina’s van de eerstkomende Blauwdotter, die verschijnt in mei.

Heel bijzonder dat dit artikel juist in deze editie van de Weekendkrant staat! In ieder geval is er op die manier in dit krantje nog enige aandacht (als een soort behang) voor de tentoonstelling ‘Uit de schaduw van Max Liebermann: Leo Klein-Diepold’. Cultureel gezien moet men prioriteiten stellen……..
Ik denk dat Harm volgende week met zijn stuk over Leo KD komp. Maar het ‘behang’ op de foto is mooi en herkenbaar 😀
Alleraardigste compilatie van De Wilhelmina boulevard, echter ‘Das war einmal’.
Ik denk nu dat Noordwijk nog lang van de zoveelste puinhoop zal ‘genieten’,
bouwmaterialen stijgen ‘de pan uit’, dus worden veel bouwprojecten ‘on holt’ gezet.
Nou lekker dan.
De laatste periode ligt het werk bijna stil,stikstof,schaarste,personeel,opleveren wordt race tegen de klok, De boulevard zal veranderen, het groot kapitaal wil dure appartementen van Stavanger tot Gibraltar,in Spanje werd ook de originele bouwsels weg gesloopt, het leidde tot rellen ed winkel beschrijft het in zijn empathisch boek xiringuito strandtenten de overlevering kreeg een structuur tot dat de regelaars en het grote geld er zich mee gingen bemoeien ,de belgische kust is een lint van hoge gebouwen, langs de hele kust begon ieder voor zichzelf, er staan hele getallen in de archieven van aantal strand en boulevard avonturiers tot dat op een moment de instituten er mee gingen bemoeien en het duur werd, toeristen menu’s met smaakloze sauzen en badderend in de roux van bloem en vetten, paella zonder veel vis en chili con carne met te weinig goesting en vreemde bonen, maar in de oudheid ging om laagdrempelig de sfeer en de verhalen het zand op de weg is verstoven de oorsprong ligt ver weg tijdens de industriële revolutie, en de plekken die ze aanwijzen als oorsprong veel later in de tijd is geschied vervalsing de kust bloeide altijd de rest was organiseren en elitair voor het regelen, inflatie reist zich op, de super wordt een crime en horeca heeft de spits bereikt bij tanken loop je leeg, ergens in het narratieve is een dure fout gemaakt die we moeten bezuren, vissers zijn iets verkeerd begonnen onder druk van de tijd, er was geen tweede keuze,las veel boeken over het fenomeen toerisme maar de echte verhalen zijn anders in de literatuur,…we, houden de literatuur aan de gang,…neem een shangria,…ook ik vergeet veel van wat je leest,…waar eens een restaurant stond onder de vuurtoren liggen witte hekken als dat spelletje mikado,….