“De Sport Illustratie” was het ‘officieel orgaan der R.K. Voetbalbonden in Nederland’. Er waren waarschijnlijk ook voetbalbonden van een andere denominatie, maar die waren voor roomse voetbalclubs niet relevant want die speelden alleen maar onderlinge partijen. Daar kwam geen hervormde midvoor of gereformeerde stopperspil tussen. In het nummer van 23 augustus 1922 (100 jaar geleden!) werd gewag gemaakt van de opening van het RK sportpark te Noordwijk, thuishaven van de voetbalafdeling van het RK Jongenspatronaat Sint Jeroen. De opening vond plaats op 15 augustus, de dag van Maria Hemelvaart en de eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het al even RK elftal van Wilhelmus uit Voorburg. De Voorburgers gingen op ongenadige wijze met 3-1 de bietenbrug op.

Dat kon ook bijna niet anders als je ziet dat aan de wedstrijd een grootse processie voorafging onder leiding van de geestelijk adviseur van de pasgeboren Sint Jeroens Club, de kapelaan Braakman. Daarmee hadden de Noordwijkers al zoveel aflaten verdiend, dat de Voorburgers – hoe katholiek ook – er niet aan te pas kwamen.

Tot overmaat van ramp was het ook de nog jonge kapelaan Braakman die de aftrap mocht verrichten. De wedstrijd hoefde toen eigenlijk niet eens meer gespeeld te worden, de uitslag was al in de Hemelen bepaald.

Het allermooiste van het nieuwe sportterrein was ongetwijfeld de tribune in SJC-kleuren, een staaltje van eigenhandige RK timmerkunst. Aan zoveel huisvlijt kan zelfs het tegenwoordige SJC-complex niet tippen.