Het pension heette altijd al ‘Pirombo’ en het antwoord op de vraag hoe men in hemelsnaam aan die naam gekomen was is lange tijd in deze bloggenreeks blijven zweven. Het antwoord: ‘Pirombo’ is een acronym van de namen ‘Pico’ en ‘Rombouts’, die op enig moment de rechtmatige eigenaren waren. Waarschijnlijk ging het hier om een echtpaar, of om een ‘stel’, waarvan zij (voluit “Strikwerda-Rombouts”) gescheiden was en nu zogenaamd ‘in zonde’ samenleefde met ene Pico aan de Van Panhuysstraat nommer 48. Het ‘echtpaar’ runde in die tijd “de Eerste Noordwijksche Automatenhal” aan de Noordboulevard, ongeveer op de plek waar later café-restaurant ‘De Landbouw’ zou verrijzen.

Maar later werd het verdiende geld geïnvesteerd in de aankoop van een mooi gebouwd en mooi gelegen pension aan de Oude Zeeweg (aanvankelijk ‘Zonnepit’) en voegden Pico en Rombouts niet alleen hun levens samen, maar ook hun namen. In ‘Pirombo’ dus. Op de site van het huidige Pirombo valt nog meer aan historische wetenswaardigheid te lezen. Het tegenwoordige gebouw (ook op het schilderij naar een onbekende meester) is ietwat opgehoogd ten opzichte van het origineel, want dat laatste zag er zo uit: