Piet van der Lippe was van 3 juni 1939 en al op 15-Jarige leeftijd – in 1954 – moet hij als voetballer hebben gedebuteerd in het eerste van de vv Noordwijk. “De Brink”, zoals hij wel werd genoemd voetbalde er met illustere medespelers als de gebroeders Kees (“De Kikker”) en Map Marijt, Jan Haasnoot (“De Sik”), Dick Heemskerk (“De Rous”) en op doel Jaap van der Niet (“De Nijd”). Maar zelf was hij ook illuster genoeg. Zo jong als ik was heb ik hem nog zien voetballen en ik herinner me hem nog goed.

In 1960 ging hij naar RCH in Heemstede en daarna naar UVS in Leiden. Hij speelde van 1962 tot 1966 nog een paar jaar voor Noordwijk om vervolgens voor altijd te verkassen naar België, waar hij nog speelde voor La Gantoise (AA Gent) en Wetteren en later trainer werd.

Ik haal bovenstaande foto op van het elftal uit die tijd. Piet zit als tweede van links op zijn hurken naast Dick Heemskerk en daarnaast Kees Marijt. De foto komt uit het “Jubileumboek 75 Jaar vv Noordwijk” met de mededeling dat het hier om het kampioenselftal gaat van het seizoen 1962/1963. Geweldig elftal. Geweldige speler.

Dezer dagen is Piet in België overleden. Bij zijn dood komt het jeugdsentiment toch weer even naar boven.

NOTA BENE Dat ongenaakbaar mooie tenue zou eigenlijk terug moeten komen: rode broek en wit shirt met twee rode balken overdwars op de voorkant.