De kaart met een afbeelding van Val d´Anniviers werd zo´n dikke 200 kilometer verder, vanuit Zürich verstuurd. Hij ging naar Dr. Jakob Adolf Seitz in Follebu in Noorwegen. Maar Seitz kreeg de kaart nagezonden, want hij was al vertrokken naar Noordwijk, naar het – befaamde – schaaktoernooi dat daar in het Rembrandt Hotel gehouden werd. Niet dat Seitz daaraan meedeed, maar hij was wel schaakgrootmeester en schaakjournalist en hij deed vanuit Noordwijk verslag van het toernooi voor tal van internationale kranten. Het toernooi zelf is hier wel eens vaker voorbij gekomen.

Seitz speelde dan wel niet in Noordwijk, maar hij trof als speler verschillende grootheden tegenover zich, onder wie ook de befaamde wereldkampioen Aljechin. Voor zo ver ik kan nagaan speelde hij één keer tegen de Noordwijkse schaakcoryfee Daniel Noteboom. Dat was in Nice in 1931. De heren speelden remise.