In de laatste Blauwdotter stond een verhaal over de Bolhuis Autobusbedrijven. Over Klaas Bolhuis die een lijn exploiteerde tussen Noordwijk en Haarlem (samen met Jac. Heemskerk uit Noordwijkerhout) en over Derk en Hugo (vader en zoon) Bolhuis, die een lijn begonnen van Noordwijk naar Den Haag.

Ik krijg nu van Frans bovenstaande folder, die meer helderheid schept over de vraag waar of dat Derk en Hugo hun bussen vandaan haalden: bij de NV H. Englebert’s Automobielhandel uit de Theresiastraat in Den Haag. Englebert was blijkbaar de importeur van auto’s en – in dit geval ook onderstellen – van de Neue Atomobil Gesellschaft (NAG) in Berlijn (later Büssing-NAG).. De Nieuwe Leidsche Courant schreef al in 1929 een groot stuk over deze fabriek.

Englebert stond in 1930 met de NAG Senior6 op de autotentoonstelling in de RAI in Amsterdam. Ik vermoed dat Derk en Hugo Bolhuis de bus daar moeten hebben gezien en er direct verkikkerd op waren geraakt. Voor de prijs van 6750 gulden had Englebert hem in de aanbieding.