Ron komt op JBEEN met deze prachtige foto van een taxibedrijf aan de Schoolstraat (“Oude Werf”?). De auto is een Renault Primaquatre, Type ACL1 uit 1936 en maakte deel uit van een serie van 3. De eerste Renault Primaquatre werd gebouwd in Haaren-Vilvoorde in België tussen 1931 en 1941 en was de opvolger van de Renault KZ. Deze generatie van de Primaquatre werd voor het eerst tentoongesteld op 29 december 1930 als Type KZ6, die een doorontwikkeling was van de eerdere KZ-serie. Het model had een viercilinder 2120 cc motor die 35 PK leverde wat zorgde voor een topsnelheid van 100 km/u. In januari 1936 kwam deze nieuwe Primaquatre (Type ACL1) op de markt met een nieuwe en krachtigere 2383 cc motor die 48 PK leverde. In de volgende jaren kwamen er een aantal varianten uit: de acl2, BDF1, BDF2 en BDS1 tot in de vroege zomer van 1940 toen de onverwachte snelheid van de Duitse invasie een einde maakte aan de productie van de meeste personenwagens in Frankrijk. De laatste Primaquatre was de Primaquatre Sport (Type BDS2) met de 2,4 liter motor die 56 PK leverde. Het type BDF2 had een motor die zelfs 62 PK leverde. Een laatste technische verbetering kwam in 1940 toen Lockheed hydraulische remmen leverde die de kabelremmen vervingen. Wikipedia wijdt een speciaal lemma aan deze auto:

Een plaatje van een auto overigens: