Gerrit Haverkamp (1872-1926) was een schilder en grafisch kunstenaar, Amsterdammer van origine. Hij kreeg zijn opleiding waarschijnlijk aan de Tekenschool Felix Meritis in Amsterdam. Daarna werd hij geadviseerd door de etser-lithograaf Maurits Willem (Mau) van der Valk (1857-1935). Qua schilderen was hij autodidact. Hij was lid van de kunstenaarsvereniging Arti et Amicitiae en van de Vereeniging tot Bevordering der Grafische Kunsten ‘De Grafische’. Haverkamp woonde tijdens zijn leven op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder in Katwijk. Maar hij was niet te beroerd om van daaruit een uitstapje naar Noordwijk te maken en daar deze prachtige ets te fabrieken, getiteld “Duinen bij Noordwijk”. Maar er is meer op te zien dan alleen die duinen (met dank aan Wikipedia).

NOTA BENE En dan duikt er plotseling nog een ander, soortgelijk beeld op van dezelfde kunstenaar. Eveneens Duinen bij Noordwijk