Op de hoek van Parallelboulevard en Jan van Henegouwenweg heeft ooit een architect huisgehouden die niet veel om schoonheid gegeven moet hebben. Strandhotel en Alwine getuigden nu niet bepaald van een creatieve geest en deden mij althans altijd pijn in de ogen. Vooral als je beseft wat hier vroeger gestaan moet hebben: het kinderpension `Jong Holland`, waarvan de geschiedenis hier wel eens eerder voorbij gekomen is.

Maar goed, de Strandhotel en Alwine lijken nu toch op hun beurtonder het zand bedolven te worden om plaats te maken voor een samenstel van appartementen, dat hier onder de naam ‘Residence Henegouwen’ een nieuwe, aanvaardbare plek moet verwerven. Of dat gaat lukken? Het ziet er in ieder geval voor een deel al beter uit: in de zgn. ‘Noordwijkse stijl’, waartoe volgens mij ooit door de vermaledijde Ronnie van der Putten het initiatief genomen is. Dat was wel een aardig initiatief van hem. Zijn enige.