In november 1969 traden de Golden Earring (net zonder ‘s’) op in De Beurs in Noordwijk. Ze waren al vaker in Noordwijk geweest en ze zouden er ook nog een paar keer terugkomen. Ik heb ze vaak genoeg zien optreden, ‘unplugged’ of versterkt, 3 jaar geleden nog op het strand in Scheveningen. En George Kooymans nog eind 2019 samen met Boudewijn de Groot en Henny Vrienten in het Zuiderstrandtheater daar vlakbij.

Mooiste nummer was wat mij betreft  altijd ‘Pouring out my heart again’, waarbij Kooymans helemaal uit zijn dak ging en de hoge noten alleen maar kon halen als hij letterlijk op zijn tenen ging staan. En de aankondiging van Barry Hay die er aan voorafging: “George Kooymans is gonna pour out his heart again.’

Iets meer dan 51 (!) jaar na dat optreden komt er dan toch nog een einde aan deze band, die ik ooit als ‘tijdloos’ typeerde. De band is ter ziele, want George is ziek en zal zijn hart niet meer uitstorten.

Just lost somebody….