Bord van porselein, waarvan het plat is beschilderd met een gezicht op het dorp Noordwijk. De rand is gedecoreerd met een vergulde dubbele bies met daartussen een baan in streeppatroon in goud op wit. Het bord is onderdeel van een 352-delig dessertservies met gezichten op het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Het servies werd koning Willem I aangeboden op zijn 48ste verjaardag. Het servies, en dus ook dit bord, werd gemaakt door Frédéric Faber in  opdracht van koningin Wilhelmina (1774-1837), de vrouw van koning Willem I (1772-1843) en zijn kinderen.

De porselein schilder Frédéric Théodore Faber (1782-1844) richtte in 1818 met koninklijke steun een porseleinfabriek op in Elsene, bij Brussel. Dit bord kwam uit die fabriek. Het bord heeft een doorsnede van 23,7 cm en dateert van september 1820.

Ik weet niet of ZM De Koning weleens een hutspotje eet van dit bord, noch of het wel vaatwasmachinebestendig is.