De kaart zou in 1906 ‘gelopen’ hebben. Van Noordwijk naar Poughkeepsie in New York State. Meer in het bijzonder naar ene Ethel Burchill, die toen in het ziekenhuis lag of er werkte: in het Vassar Brothers Hospital. Dat ziekenhuis moet aan de hand van oude foto’s al een aardig complex zijn geweest, tegenwoordig is het nog veel groter, schitterend gelegen overigens aan de Hudson rivier.

De afzender was ene Egbertha Schreuders, die zich toen in Noordwijk aan Zee ophield. Ze woonde er waarschijnlijk niet permanent, want in de analen kan ik haar verder niet met Noordwijk verbinden.

Ik kan Egbertha trouwens überhaupt ook niet verbinden met Ethel: waren ze famielje of  vriendinnen? Of zomaar oppervlakkige kennissen? Als je het uit kunt zoeken, stuit je vaak op de meest onverwachte dwarsverbanden, maar in dit geval is van zo’n dwarsverband zelfs niet een spoor te vinden.