Mid-duyne is één van die mooie villa’s in de Zuidduinen die jammerlijk teloor is gegaan, gevallen onder de sloopzucht die de gemeente Noordwijk wel vaker overvalt. De villa Mid-duyne heette vroeger ‘Zandwijck’ en dat was in de tijd dat Daniel George van Beuningen (1877-1955), kortweg ‘DG’ genoemd,  de villa veel frequenteerde in de zomer. Van Beuningen was een Rotterdamse havenbaron, chef van de Steenkolen Handelsvereniging, kunstverzamelaar (“Museum Boymans van Beuningen ontleent deels zijn naam aan hem), schuinsmarcheerder en maatschappelijk weldoener. Hij was ook  – en dat was Praise the Lord! het mooiste van alles – medefinancier van het Feijenoordstadion! De architect van datzelfde stadion, Leendert van der Vlugt, woonde overigens ietsje verderop in De Zuid. Hieronder de familie Van Beuningen voor de Villa Zandwijck: