Ik vond de naam “Poolstar” al mooi en heb nooit begrepen waarom er ook nog eens ‘Piccadilly’ bij moest komen. Ik associeerde de naam aanvankelijk altijd met ‘piccalilly’, een mengsel van ingelegde groenten bestaande uit voornamelijk augurken, zilveruitjes en bloemkool. Beetje zurige smaak.

Layter begreep ik wel dat de naam ‘Piccadilly’ ontleend was aan Piccadilly Circus in Londen. En die naam is ontleend aan de kleermaker Robert Baker, die eind 16e, begin 17e eeuw een winkel had aan The Strand in Londen. Hij verwierf een fortuin met de productie van ‘picadils’ of ‘piccadillies’, een bepaald soort stijve boorden die destijds in de mode waren. Met behulp van deze nieuwe rijkdom kocht hij een groot stuk land, waar hij rond 1612 een landhuis liet bouwen. Na 1660 ontwikkelde de omgeving zich tot een chique woonwijk.

Piccadilly annex de Poolstart werd later omgedoopt tot ‘Boule 7’ en waar die naam nou weer vandaan kwam ……? (antwoord: het adres van Boule 7 was ‘Boulevard nummer 7’).