Cor en Ineke komen op JBEEN met deze bijzondere foto van rond 1928: van DNL – “De Noordwijksche Leeuwen”, een voorloper van de vv Noordwijk. Alleen Gijs Hoek wordt geïdentificeerd, de jongen links in de middelste rij. De Leeuwen wilden of konden blijkbaar niet terecht bij SJC dat al in 1920 de pannen van de daken speelde. Waarschijnlijk omdat het Zeeërs waren of in de ogen van die katholieke Binders nóg erger: protestanten. Enfin, de Noordwijksche (Zee-)Leeuwen moesten nog ff geduld hebben: de vv Noordwijk verscheen pas op 4 maart 1933 aan den voetbaleinder.

Of DNL werkelijk een voorloper was van de vv Noordwijk is overigens nog een vraag. Op zijn hoogst was DNL één van de voorlopers, want er waren nog meer kapers op de kust: men kende Norvicus (zie foto hieronder), DOS en Zeeboys. Volgens de Atlas van Noordwijk was het een gelegenheidsteam van de twee laatstgenoemde cluppies dat tot de vv Noordwijk zou uitgroeien.