Willem van Beelen schroomde niet om zich als uitbater te profileren van Hotel-Pension Noordzee. En terecht. Maar Willem was zo veel meer. Uit mijn hoofd: allereerst Katwijker van geboorte, maar ook reder met een serie bomschuiten én later ook nog lid van de gemeenteraad: de eerste Noordwijkopzeejer volgens mij in een college van louter Binse aannemers en bollenboeren. En verder natuurlijk hotelier en projectontwikkelaar, want hij zag misschien wel meer dan wie ook de potentie van de Noordboulevard als pleisterplaats voor buitenlandse gasten.

Ik blijf het bijzonder vinden dat Willem van Beelen ook de befaamde psychoanalyticus Sigmund Freud tot zijn gasten mocht rekenen. Niet dat Willem aan psychoanalyse behoefte zal hebben gehad. Ik vermoed dat hij daar als geboren Katwijker, zelfs als vernoordwijkse Katwijker veel te nuchter voor was.