Pension Ozon was ooit eigendom van de tegenovergelegen Noordwijksche Sportvereeniging, één van de meest befaamde tennisverenigingen van Nederland. Zie onderstaande lofrede in het bondsorgaan van de KNLTB uit 1949, geschreven door of tenminste ingegeven door notaris mr. C. Punt te Noordwijk, die zowel bestuurslid was van de KNLTB als (samen met zijn echtgenote) grootaandeelhouder van de Noordwijksche Sportvereeniging.

De ‘Noordwijksche’ was eigenlijk geen vereniging maar een heuse naamloze vennootschap, een bedrijf dus. Zo gedroeg de club zich ook, onder meer met de aankoop van voornoemd Pension ozon, als te verhuren verblijfruimte voor het (internationale)  spelersarsenaal dat Noordwijk bezocht én hun bezoekers. Om het allemaal te financieren werden er lustig nieuwe aandelen uitgegeven. Het kon niet op.