In maart 1984 speelde het Nederlands Elftal in Lisse een oefenwedstrijdje tegen een team van “Leidse” amateurs. De amateurs wonnen en de kritiek op het Nederlands elftal was niet van de lucht. De lof voor de amateurs was evenmin van de lucht, waarbij onder meer de Noordwijk-spelers John Marijt, Geert-Jan Bakker en Klaas Vink van alle kanten positieve kritieken kregen toegewaaid. Niet alleen hadden ze goed gespeeld, ze hadden blijkens het verslag van Paul de Tombe van het Leids Dagblad diverse Oranjespelers simpel weg ‘gepiepeld.’ De wedstrijd is allang vergeten en die deed er natuurlijk ook niet zo heel veel toe. Maar genoemde Noordwijk-spelers zullen er ongetwijfeld nog aan terugdenken en wellicht ook op verjaardagen en partijen sterke verhalen vertellen over hoe ze spelers als Erwin Koeman en Gerald Vanenburg, maar ook Ruud Gullit, Ronald Koeman (!) en Marco van Basten volkomen zoek speelden en het donkere bos rond Lisse instuurden.