Ietwat schertsend bericht van een onbekende auteur uit een oude Blauwdotter. Over de Baronesse De Vos Van Steenwijk, die woonde in de Villa Haufe, op de hoek van de tegenwoordige Rudolph Tappenbeckweg en Grent. De rekening is afkomstig van banketbakkerij Van der Werf, die naast een hoofdvestiging aan e Voorstraat in Noordwijk Binnen ook een filiaal bestierde aan het Palaceplein (de tegenwoordige Groko):

Wat snoepte Baronesse De Vos van Steenwijk anno 1920? We hebben er een woordenboek uit hetzelfde jaar bijgehaald en wij kunnen u mededelen dat zij op 19 mei 1 ons ‘palmbomen’ voor 35 cent aanschafte. Op 2 augustus kocht ze 5 kooscroquetten a 40 cent. Helaas zullen we wel nooit meer weten hoe een kooskroket smaakte. Op 6 augustus sloeg ze een ‘croute’ (= korst) voor 12 personen in voor 2 gulden en 50 cent. En we hebben nachtenlang wakker gelegen over de ‘Wellingtons’ van 30 cent. De ‘Meco’ van 7 augustus hebben we teruggevonden in het woord ‘mecompte’, wat ‘misrekening’ betekent. Voor 8 cent niet al te veel misgerekend. We blijven tobben over het onsje zout a 35 cent dat zij aan al dit lekkers toevoegde. De diepte van generatiekloven werd opnieuw glashelder. Maar we zouden maar al te graag hebben meegegeten van de 12-persoons slagroom-frambozentaart, die op 6 augustus werd ingekocht. Een ‘vol au vent’ is een vlees- of vispasteitje.

Alle kritiek terzijde: wie snoept vandaag de dag nog voor 8 gulden per maand?