Bij gelegenheid van 75 Jaar Bevrijding verschijnt één dezer dagen een nieuwe zgn. ‘Kerndotter’ (KERNpunten en blauwDOTTER), samengesteld en uitgegeven door het Genootschap Oud Noordwijk en de vereniging De Oude Dorpskern en geheel gewijd aan enkele capita selecta uit de Noordwijkse oorlogsgeschiedenis 1940-1945.

De uitgave zal in eerste instantie alleen worden verspreid onder de leden van GON en DOD. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de activiteiten rond 4 en 5 mei voorlopig uitgesteld. Daaronder ook de lezing door Koen Marijt over de Noordwijkse Jaren 40-45. Die lezing zal nu als de traditionele Najaarslezing van De Oude Dorpskern worden uitgesproken op 13 november 2020 in de oude Jeroenskerk om 20.00 uur.

Bij die gelegenheid zal De Kerndotter “75 Jaar Bevrijding” bredere verspreiding krijgen.