We hebben welderis eerder gewezen op de snode plannen van het toenmalige College van B&W van Noordwijk om in de Jaren Twintig van de vorige eeuw in de duinen bij het Langeveld een heuse autorenbaan aan te leggen. Met het oog op de nakende Formule 1-race in Zandvoort een mooi actueel thema.

De aanleg van de baan ging uiteindelijk niet door, maar niet dan nadat het Col;lege van B&W zich ook internationaal georiënteerd had, samen met enkele leden van de Gemeenteraad, in verre buitenlanden. In retrospectief kan men van alles denken over dit initiatief, ook in spijtige zin, mais soit.

Blijkbaar was het initiatief ook elders in Nederland doorgedrongen, zelfs tot in de drooggemalen polders van Noord-Holland. Schuitemakers Purmerender Courant van 5 oktober 1926 sprak er tenminste volop schande van (en kwam met een aardig alternatief). Lees het verhaal hierboven.